torsdag 23. juni 2016

Hva er spiseforstyrrelser

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Når tanker og handlinger om mat, kropp og vekt tar så stor plass at det går utover livskvalitet og mulighetene til å leve et vanlig liv, har man en spiseforstyrrelse. Spiseforstyrrelser er psykiske lidelser.


Den som har en spiseforstyrrelse har ikke bare vansker med å forholde seg til mat, men også til egne tanker og følelser. Bulimi og anoreksi er kjente spiseforstyrrelser.

På denne måten kan man få mer utdypende informasjon om hva spiseforstyrrelser er og hvordan man kan få hjelp i forhold til dette. Hva er spiseforstyrrelser ? I løpet av kort tid spiser man mye mer mat enn hva andre ville spist i. Blant personer med spiseforstyrrelser er det høyere forekomst av andre psykiske vansker. Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende.


Anoreksi, bulimi og overspisingslidelse. De fleste som er syke vet hva som er riktig å gjøre.

Det rammer særlig jenter i tenårene og unge kvinner. Hva gjelder din henvendelse? Hvem får spiseforstyrrelse ? Felles for alle typene, er at det er et stort fokus på. Det finnes ikke noe enkelt svar.


Dette innlegget handler om det overskriften sier. Jeg går inn på temaet restriktive spiseforstyrrelser i denne omgang, altså. Hva viser forskningen om årsaker for at noen utvikler. Forhold som regnes å opprettholde spiseforstyrrelsen , er blant annet at symptomer oppleves som. En spiseforstyrrelse er nettopp at tanker,.


Sammen med behandler kan man drøfte hva som har bidratt til spiseforstyrrelsen og hva som holder problemene ved like. Hilde Sandvik startet i Bergens Tidende en noe opphetet samtale om behandling av spiseforstyrrelser i alminnelighet, og om Finn Skårderud i særdeleshet. Hvordan kan spiseforstyrrelser behandles?


Et medlem lider av en spiseforstyrrelse. Likevel ble jeg friskmeldt da vekten gikk opp.

Man kjenner til at spiseforstyrrelser har eksistert. Overspisingslidelse og problematikk relatert til overspising er den mest vanlige problematikken innen spiseforstyrrelser. Ta kontakt får råd og veiledning!


Jo, det skal jeg forklare deg kjære leser! Akkurat dette her har mine andre sf venner og jeg diskutert og pratet om opp og ned i mente og hit og dit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg