tirsdag 22. november 2016

Legge bark i skråning

Har en skråning mot nabo som er 19m lang og opptil 3m høy. Helning er oppimot grader på det bratteste. Spørsmålet er om det blir for bratt å legge bark i. Hvor tykt man lag bark man skal legge avhenger litt av type bark ,. Her får du tips om hvordan du kan beplante en skråning , plantevalg, bruk av jord og bark , og hvordan gå fram for å få en velstelt og dekorativ skråning.

Med bark får du et lettstelt bed som også er dekorativt. I et nytt bed er det derfor mange som velger å legge duk og bark. Les byggeguiden fra start til slutt,. Til en skråning bør du bruke vanlig, grov dekkbark.


Finere bark kan rase nedover. Merk deg at hvis du senere vil plante i dette området, kan du skjære. Bør man legge duk eller aviser først?

Hadde tenkt bark med duk under, men den er for bratt til det tror jeg, det vil. Skråning belagt med duk og bark , hva nå? Er det noen spesiell størrelse på denne grusen du anbefaler?


Jeg vurderer faktisk å legge bark i en skråning jeg blir forbannet på HVER gang jeg klipper plenen. Overført til hage, er dette et perfekt utvalg til skråning når målet er en latmannsskråning. E-planter er sikre, gode valg. Vi har en skråning dekket av ganske store elvestein. Kan vi legge fiberduk over ugresset og så steinene oppå igjen,.


Det er en effektiv metode for å hindre ugress, og er godt egnet i bed med busker som skal vokse seg store. Glenn Morten fra Nordic Garden viser deg hvordan du lett legger bark i hagen. Da er der jo veldig pent å legge på en duk først, og ha bark oppå. Men jeg vil tro at den vil skli til bunns i en bratt skråning før den stivner til. Jeg har også en bratt skråning som vi ikke helt hva vi skal gjøre med.


Et alternativ er å så plen,. Og så vurderer vi å legge på plast og bark.

Du kan enten legge barken rett på jorda eller bruke barkduk eller fiberduk under barken. Begge deler fungerer bra, men uten bruk av duk trenger du mer dekkbark, et.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg